Sara Claesson -

Imagine all the people living for the day

Vilken dag det har vart. nu har man hunnit att sätta sig ner i fem minuter innan sängen kallar. jobbet var helt okej fram till 11 då helvetet rent ut sagt brakade löst. för att ens kunna få en lugn stund så var man tvungen att gå in på toaletten. och där går de ju knappt att vara mer än i 4 minuter innan resterande börjar bli misstänksamma. så en hektisk dag. fick till och med jobba över för att fixa allt som skulle göras. imon lär det inte bli lättare heller. fy fan.
den blev det en vända hem innan kroaterna och jag stack till axamo för ett dopp. det var varmt tills du kom upp ur vattnet. fy fan va kallt det blev, man hackade tänder och frös, läpparna och naglarna blev illblå. hemskt men mycket trevligt. H kom och höll oss sällskap innan han och jag åkte till Liban och köpte med oss mat. folk får säga vadd e vill, och visst blir man lite gasig i magen men det är lätt värt det. libanesisk mat är så jäkla gott verkligen.
film och sen åkte H och jag ut till kaxholmen till hans föräldrar och rastade hunden. jättemysig promenad verkligen. (föräldrarna var hundvakt åt en liten boxer kan tillägas) men solen gav et vacker sken över sjön, lite svanar med deras ungar plaskade runt, det var tyst och vindstilla och jämte en går en söt gläfsande boxer tillsammans med Mr H :) livet är bara underbart.
hans föräldrar är ritkigt trevliga dom också, blev en kopp te innan vi drog oss hem. mysig stuga de har, precis lagom för två personer, en liuten trädgård och pilla i och en badsjö en 50m bort (mina ögonmått så det kan fela lite med avståndet) alltså det är som om man går i en dröm, allt känns på något jäkla vänster rätt. jag kan inte förklara det men de känns jättebra :)

// sara

This chemistry makes it hard to hide

de senaste dagarna har jag verkligen funderat en massa på allt som försigår i mitt och alla andras liv runt mig. Det som jag mest blir skrämd av är att många nära en inte kan vara glad för ens skull när man väl mår bra. När man efter en lång tid mår bättre och bättre får man inte möta ett leende utan mer motgång. Det är väl så som folk säger: att den enas lycka är den andras olycka vilket är hemskt. det ska inte komma från de närmaste vännerna. När man får en sån reaktion så kan man ju fråga sig om det verkligen är riktiga vänner och om det är för min skull vänskapen finns eller för deras. är ni med åp vad jag menar? Hela livet har verkligen kastat omkull på bara några dagar. Folk har försvunnit och kärlek har hittats. Jag är på något sätt väldigt lesen för allt men jag kan inte rå för att le. jag är samtidigt så jäkla glad. Träffat en sån underbar människa som jag som sagt bara faller för mer och mer. Jag är lycklig. Kan man önska sig så mycket annat?  En underbar människa och de man har kvar är verkligen vänner man kan lita på och vill ha i ens liv!
jag ler :)

Lite att tänka på:
Utan vänner skulle ingen välja att leva även om han hade alla tänkbara ägodelar. Vänner är de där konstiga människorna som frågar hur du mår och väntar på svar. Fråga dig ibland på fullaste allvar om de människor du umgås med lyfter dig eller drar ner dig

// sara

listen with your ears

// sara

sunshine it's fine I feel it in my skin, warming up my mind, I love the days when it shines

Det har vart en riktigt härlig lördag med mycket sol och väldigt trevligt sällskap. vågar nog till och med säga att det är den bästa lördagarna jag har haft på jättelänge. Det blev en picknik uppe i stadsparken. Att bara ta med sig lite att äta och ligga på en filt och bara snacka är väldigt underskattat. Ju mer tid jag spenderar med H ju mer faller jag för killen. Blev även en tur till lekeryd och äta deras glass och till hans föräldrars sommarstuga på lite kaffe.Väldigt trevliga personer måste jag säga. dom träffar jag gärna flera gånger. Denna dagen var verkligen en toppendag. Detta behövdes verkligen mitt i alla tråkigheter. Men som sagt ju mer tid jag spenderar med H ju mer faller jag för människan. Det känns så avslappnat och bekvämt. Tänker på allt från idag och verkligen längtar tills imon...

// sara

äkta vänskap - ett sällsynt ting

Med tanke på vad som har hänt den senaste veckan, lögner, brutna vänskapsförhållande och att man har haft en chans att se de äkta människorna man umgås med har vart väldigt tugnt men ändå väldigt givande. att se vad folk står och vilka de egentligen bryr sig om är väldigt nyttigt. skulle ljuga om man inte säger att det vart jobbigt för det har det verkligen. man har fått ta en massa skit men på något sätt så har det vart väldigt skönt. för de man har kvar vet man vart man har!
det finns fortfarande små problem kvar som måste redas ut men dessa tas efter helgen.
men med tanke på vad som har hänt så är denna text väldigt nyttig att läsa:

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.
när någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ut ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig igenom en utfodring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt. Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!
De är där för det du behöver dem för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett tillsynes opassande tidpunkt, kommer denna person säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig. Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universumhar blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.
Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är dn tur att dela med dig, att växa eller att lära. de ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le! Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det, det är ÄKTA! Men bara för en period.
Livslånga förhållanden lär dig lvslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt dig i andra relationer och områden i ditt liv.
Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.


Mitt i allt detta jäkelskap så har något annat blommat upp som jag är väldigt glad över och mår väldigt bra med.

// sara

talking to myselfe again, this time i think i get thru

vilken helg. jag kan verkligen inte klaga. så underbart kul och ändå så avslappnat. detta behövde jag verkligen.
midsommarafton blev väldigt rolig. andrea, ivana och jag fixade med maten och allt därtill. en riktigt stor buffe så folket hade inte mage att klaga sen. håkan, bernad och marin kom senare och vi åt tillsammans, spelade twister, skrattade och hade en härlig balkanfest. haha störtskön kväll verkligen. med lite trevliga överaskningar ;) 
på lördagen efter att man vaknat och blivit människa igen efter koppar kaffe så kom håkan förbi på en kopp te. alltid trevligt att träffa honom. dagen slutade med att vi åkte hem till han och lagade mat med Sol och Pelmas. det bjöds på jordnötskyckling med ris och till efterrätt såg vi filmen vi hade iaf tur med vädret och lite äppelpaj och kopp kaffe. vi gick vidare hem till Sol sen och spelade det beryktade spelet Harry potter. det var ritkigt roligt. och jag måste väl nämna så herrn inte blir lesen att han hjälpte mig till att försöka vinna. inte för att jag vann men det var snällt gjort :)
blev ytterliggare en film på detta och en promenad längst med vättern i huskvarna. fick se stora spindlar och hela kroppen bara rös. fy va äckligt det var. de jävla spindlarna. död åt dem!
Håkan kidnappade mig sen till ett utskiksställe lite mot gränna. väldigt mysigt med djupa samtal och fin utsikt.
visst hände de tråkigheter och jag hoppas på ursäkt från den människan. både till mig och mina vänner men ju mer jag tänker på det ju mer flyger den där ursäkten längre och längre bort. usch hoppas personen förstår någon gång bara
nu blir det sängen och sova. snart upp och jobba och slita.

// sara

göteborg 12-13 juni

var i göteborg för några dagar sen med min älskade jennie. så roligt coh verkligen skönt att komma bort :)

fler bilder finns hos jennie.

// sara

Close your eyes, listen to my voice, it´s my disguise

Haft en jättetrevlig kväll med både hummer och räkor på goda majonäsmackor :)
det blev en promenad och jag fick höra ständigt att här regnar det aldrig det är bara i jönköping det gör det.
vi skulle kolla på film men gammal skolkatalog och balbilder var mycket mer intressanta. bra musik och bara snacka blir alltid en bra kväll. med mycket bra sällskap med och lektioner i hur man läser och spelar gitarr, det får jag inte glömma :)
att en liten kommentar kan göra en så glad och skapa ett leende på läpparna. kvällen har vart jättemysig så jag hoppas att det blir en repris på den snart!

förberett lite nu inför midsommar. det blir att umgås på Ekhagen med kroaterna och håkan :). ska bli ritkigt kul. det jag nog ser fram emot mest är twister när alla fått i sig lite. vad man kommer att skratta. det kommer att bli riktigt mysigt och kul. man behöver inte alltid vara stora gäng, det kan ibland vara skönt med en liten mindre samling.
Fick reda på att M är opererad nu och förhoppningsvis kommer att kunna stänga ögat ordentligt på den sidan som M är förlamad på. det är bara att vänta och se. men det är skönt att M  mår bra efter omständigheterna. i och för sig vet man inte riktigt hur M mår psykiskt men han är stark. M ska snart upp och göra en elkonvention tror jag det heter, de ger en stöt i hjärtat eftersom M har flimmer. jag hoppas och till och med ber om att det ska gå bra, att de fått bort allt.

jag önskar även att ni mår bättre snart mina vänner, ni vet vilka ni är. ni är starka, hur tungt det än har varit så har ni lyckats att ta er igenom det. ni kommer fixa det! en vän är jag speciellt orolig för. jag trodde inte att det var så mycket som det var. men jag hoppas av hela mitt hjärta att det snart går åt rätt håll!

// sara

kom ut ikvällsäger inget mer. läser den berörda personen detta så fattar han vad jag pikar för.

// sara

gbg nästa

jennie fick en snilleplan och frågade om jag ville med till gbg. vem vill inte åka dit och med henne :)
ser verkligen fram emot det. det ska bli så skönt att bara komma bort och iväg och med en person som står en nära med på köpet :)
var ute och promenerade innan och tommy mötte upp mig. det var längesen man träffade på den människan. verkligen kul vill jag säga. mkt att ta igen.
den blir en repris på den!

// sara

a womens worthdenna låt förklarar verkligen en del av situationen jag sitter i nu. det känns skrämmande att en låt kan passa in så bra, fast ändå så är det skönt att få ord på allt.

// sara

you will loose, if you choose, to refuse, to put her first

visst mår man lite bättre. det går ju åt rätt håll men sakta. vågar inte väga mig för jag vet att jag tappat ett ex antal kilon. jag vill inte veta hur mycket. jag förstår mig inte på min kropp. så fort man mår dåligt och har gjort det över en längre tid eller att det hänt mycket och man inte kunnat repa sig efter det så sätter det sig på matlusten och på sömnen. sömnen börjar bli bättre och matlusten likaså men de går för sakta. alldeles för sakta.
fick mitt hår fixat idag av min ängel. det blev så fint så :) är väldigt nöjd. ska se om jag kan lähgga upp en bild på det sen när jag väl stylat det och fixat. vet inte hur jag ska tacka henne. hon har verkligen ställt pp för mig de senaste dagarna. jag vet att hon kommer säga att det är självklart, jag är ju din vän jag ställer upp för dig i vått och torrt.  jag vet jennie att om du inte säger det så tänker du tankarna.
även folk som jag trodde inte skulle ställa upp har verkligen vart omtänksamma och visat att de bryr sig. vilket känns jätteskönt. det är en härlig känsla när man vet att människor fortfarande bryr sig om en även om det bara är kärleksproblem eller liknande. saker som kanske inte är så stora egentligen. det värmer
tack!

// sara

hemma hos jennie

är hemma hos jennie för tillfället och fixar håret mitt. kommer att bli ritkigt fint. lite mer liv i det. ska se om man kan lägga upp en bild på det sen.
gårdagen var ganska okej faktiskt. blev en sen nattpromenad med håkan vilket var ritkigt trevligt. det är skönt och på ngt sätt friskt att vara ute och gå sen med. friskt luft och behövligt :) mkt trevligt faktiskt
nu är det dags att skölja, får se hur detta blir.

// sara


hurt myselfe

Seems like it was yesterday when I saw your face
There's nothing I wouldn't do to have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

but in my mind I know you won't be there

If I had just one more day, Oh, it's dangerous
It's so out of line to try to turn back time

Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just want to hide 'cause it's you I miss
You know it's so hard to say goodbye when it comes to this


the needle tears a hole

om jag ska vara helt ärlig har jag haft ett par helvetesdagar sen i torsdag. jag vill inte påstå att man leker med ens känslor på det sättet men det är väldigt mycket velande. vilket har sårat mycket mer än den personen nog förstår. som sagt personen i fråga förstår nog nte ritkigt allt. när känslorna mina är inblandade så påverkas hela mitt mående. jag har inte sovit mer än max 14 timmar på 4 dygn, har inte alls fått i mig mycket mat och haft svårt att vara den gamla glada sara. den personen som var så bekymmerslös. måste säga att hela denna våren har vart fuckad för båda mig och mina närmaste. det har vart en riktigt helvetesvår. jag hoppas innerligt att sommaren blir bra.
tack alla mina guldklimpar för att ni stöttat mig i allt sen i torsdags. ni är verkligen guld värda, speciellt två stycken. ni är helt underbara och jag är så tacksam för att ni finns. vet inte riktigt vad jag ska göra för att återgälda allt...

// sara

soon to be judgementday

det har hänt väldigt mycket nu de senaste två dagarna och jag kan direkt inte säga att jag mår bra. har sovit ca 4-5 timar på två dygn och knappt ätit något. kännt att man gått i en dimma, oventande och rädd. om földerna blir negativa kommer jag bli sårad och må sämre än nu. visst det blir bättre men jag hoppas ju på ett positivt svar. fast även det kommer att bli jobbigt men förhoppningsvis bättre. jag hoppas det verkligen! bara några minuter kvar nu....

// sara

dagens inköp

  handlar om den hemska sjukdomen MBP (Munchhausen by proxy) som är den hemskaste pch farligaste barnmisshandelsformen. handlar om en flicka vars mamma har detta och gör allt för att bevisa att dottern är sjuk trots att hon inte är de.
  handlar om en tjej som hade ett bra liv, ett vanligt svenssonliv men efter att råkat ut för en våldtäckt råkar in i situationer av prostitution och självförnedring. allt blir ett nedåtgående spiral och frågan är om det tillslut finns en väg ut ur detta helvete?
Anhörig
handlar om att vara en anhörig till en person med alkoholmissbruk och hur man lätt blir en medberoende.

handlar om en pojke som blivit utnyttjad av sin far både sexuellt och manipulerad. vilket slutade med missbruk och kriminalitet. duncan ser senare sin far med en annan yngre pojke och bestämmer sig för att anmäla sin far.

// sara