Sara Claesson -

You're the closest to heaven that I'll ever be

man har fått mycket information nu den senaste vecka. allt från praktikplats till försäkringsbolag och allt som hör till. hamnar på en allmänmedicinavdelning, vilket jag är riktigt nöjd med, och ska, om jag fattat rätt, ingå i något projekt där man har ansvaret över ett antal patienter tillsammans med andra studenter. kommer bli riktigt bra kan jag tänka mig. så jag längtar dit faktiskt.
Allt med nacken har tagits upp i försäkringsbolagen igen, så mer intyg/läkarbesök kommer komma nu frammåt. något man ser fram emot :(
en del i ens närhet har inte mått jättebra den sista tiden men jag hoppas det går mot ljusare tider för dem. de behöver inte mer negativa saker nu, det är dags att något positivt för dem händer. det önskar jag verkligen för deras skull.
Jag kan inte klaga på något, har en underbar familj, vänner och jag har en toppenpojkvän. Kunde inte önska mig någon bättre, han har allt enligt mig. Skulle jag räkna upp allt så skulle det ta för mycket plats men han är underbar.
men det är tufft att vara ifrån H, även om det handlar om en till några dagar så är det riktigt jobbigt. den nykärskänslan, där man vill vara med den andra varenda lediga sekund brukar oftast gå över efter ett tag och övergå till något annat. men för mig har den bara blivit starkare och starkare och jag älskar honom bara mer och mer. jag tycker om att kolla in i hans ögon och bara drömma mig bort eller bara kolla på honom när han sover. han är underbar den där håkan. jag önskar att han vore här så man fick somna brevid honom inatt. men det är att längta tills nästa gång man ses :) och jag längtar verkligen till det.

// sara

Kärlekstest

Ha papper och penna framför och läs frågorna från början till slut utan att kolla på svaren. Om ni kollar på svaren först så är det onödigt att ni gör testet. svara så ärligt som ni kan

1. Du promenerar till dig flick/pojkvän och det finns två vägar att komma dit. Den ena vägen är väldigt tråkig men tar dig snabbt dit, en andra vägen är mycket mer intressant och det finns underbara utsikter och ting att se på vägen dit, men den är mycket längre. Vilken väg väljer du? Den korta eller den långa?

2. På vägen dit finns två rosenbuskar, den ena är full med vita rosor och den andra är full med röda rosor. Du bestämmer dig för att plocka 20 st rosor till din flick/pojkvän. Hur många röda rosor plockar du?

3. Tillslut kommer du fram till pojk/flickvännens familjs hus. En familjemedlem öppnar dörren. Ber du familjemedlemmen eller går du själv och hämtar flick/pojkvännen?

4. Du går upp till flick/pojkvännens rum men ingen är där. Du bestämmer dig för att lämna rosorna. Lämnar du dem vid fönstret eller lägger du dem på sängen?

5. Senare så är det dags för att lägga sig och sova. Ni sover i separerade rum. På morgonen när det är dags att vakna så går du in till flick/pojkvännens rum. Föredrar du att han/hon sover eller är vaken?

6. Nu är det dags för dig att gå hem. Tar du den korta tråkiga vägen eller den långa intressanta vägen?






























SVAR:
1.  Vägen representerar din attityd til att bli kär. Om du väljer den korta vägen blir du kär fort och lätt medans den längre vägen visar att du har svårare och att det tar längre tid att bli kär.

2. Mängden röda rosor visar hur mycket du ger i ett förhållande och de vita visar hur mycket du förväntar dig att få tillbaka.
1-2  röda rosor: du ger 10% och förväntar dig 90%
3-4 röda rosor: du ger 20% förväntar dig 80 %
5-6 röda rosor: du ger 30% förväntar dig 70%
7-8 röda rosor: du ger 40% förväntar dig 60%
9-10 röda rosor: du ger 50% förväntar dig 50%
11-12 röda rosor: du ger 60 förväntar dig 40%
13-14 röda rosor: du ger 70% förväntar dig 30%
15-16 röda rosor: du ger 80% förväntar dig 20%
17-18 röda rosor: du ger 90 % förväntar dig 10%
19-20 röda rosor: du ger 100% förväntar dig 0%

3. Denna fråga visar din inställning mot hur du hanterar relationsproblem. Om du väljer att hämta personen själv så tar du upp problemet direkt med personen och vill helst reda ut det direkt. Ber du familjemedlemmar hämta personen så undviker du helst att ta upp problemen och hoppas att de löser sig av sig själv

4. Placeringen av rosorna berättar om hur mycket du tycker om att träffa din partner. om du placerar dem i sängen vill du träffa din partner ofta. Om du placerar dem vid fönstret tycker du att det är okej att inte träffa din partner så ofta.

5. Denna fråga representerar din attityd mot partnerns personlighet. Om du föredrar att personen sover så accepterar du personen hur hon/han än är. Om du föredrar att personen är vaken förväntar du dig att personen kommer att ändra sig för din skull.

6. Vägen hem berättar om hur länge du är kär i någon. Väljer du den långa vägen så tenderar du i att vara kär i någon och älska någon väldigt länge. Om du väljer den korta vägen har du lätt för att lägga dina känslor på hyllan snabbt.



Det är ens handlingar som visar vem man verkligen är

Satt och läste igenom en blogg till en som var mig väldigt nära förr och som jag då älskade högt och såg upp till faktiskt. men som nu visat vart den personen står och hur jag är värderad. Vart jag och min familj är inräknade någonstans. Tog några utdrag från dennes blogg som gjorde mig väldigt upprörd.

Mormor nämde att min far hade ringt till henne för 2-3 år sedan och frågat hur det var med mej. Detta har hon aldrig nämt förut. Han har alltså gått den lilla extra mellanhanden: min mormor, för att fråga om Mej. Detta irriterar mej. Vill han veta hur jag mår/är så kan han höra av sej till mej.


Han kramade mej och sa att han skulle höra av sej, att han skulle ta hojen förbi Göteborg till sommaren.. Men efter det hörde man inte ett ljud ifrån honom. Han är sannerligen ett mysterium som jag aldrig kunnat lösa och som jag inte bryr mej mera om. Man kan inte leta efter spöken och Loch Ness monster i hela sitt liv. Vissa människor är inte födda med alla känslor och förmågor, jag kan inte göra så mycket åt att han inte känner något direkt band till mej

Han bara klipper av och lägger ner för han känner inga obligationer som förälder, som pappa.
Alla föräldrar har ett speciellt band till sitt barn, blodsband, ens eget kött och blod, en ovillkorlig kärlek, en beskyddnadsinstinkt, man vill väl, man vill allt gentemot sitt barn. Men det finns dom som inte känner ett skit också.
Många gånger i mitt liv har jag velat ha min pappa


Jag blir väldigt irriterad på detta då F (blogginnehavaren) utelämnat stora delar av sanningen. Det stämmer mycket väl att F:s far ringde hennes mormor för att fråga hur det var. men detta var efter att försökt få tag på dem i över 2 månader utan några goda resultat. oftast var det deras mor som svarat och bett honom fara åt helsike och aldrig höra av sig igen. det har även varit så att han fått ett brev hem på posten där de stod att F inte ville att han skulle höra av sig mer och inte ville ha honom i sitt liv längre. detta var när de var ca 14-15 år gamla. självklart sårar det honom väldigt mycket och jag vet inte hur många gånger man sett honom ledsen bara för att han inte kunnat prata med F. det där brevet han fick en dag satte verklligen spår i honom.
i många år har han försökt och försökt. Många gånger har F kommit hem till oss och sovit över och ätit middag med oss. detta var väldigt uppskattat och vi tyckte det var skitkul. men varje gång så bad hon alltid om pengar, oftast en mindre summa men efter ett tag förstod vi baktankarna med alla besök och då blev det inte lika roligt längre. Han visste inte längre hur han skulle bete sig eller vad han skulle göra. Alla de timmar som han och jag pratat om detta och verkligen försökt komma fram till vad som skulle göras eller hur det skulle hanteras, kändes på något sätt menningslösa. varje gång såg man hur mycket det tog på honom och hur dåligt han mådde. det skar i hjärtat av att se någon som man älskar och värderar högt må så dåligt. men han var stark och försökte dölja det. detta beteende hos F fortsatte ett tag, sen kom det fram att enligt henne själv led hon av psykiska besvär. Han fick skulden för detta, det var hans fel  och endast hans fel pga att han inte hört av sig eller velat ha dem i sitt liv. Detta hade enligt henne satt sina spår och gett henne en hel del psykiska besvär.
Han förstod inte vad hon menade och försökte att förklara alla de timmar han lagt ner på att få tag i henne, alla de svordomar och hot han fått ta emot då han försökt kontakta dem men fortsatte att försöka iaf, hur dåligt han mått över detta, över det brev han hade fått och hur han verkligen försökt.
Jag kan inte förstå hur F resonerar så som hon gjort. Hur hon kan ge honom skulden för något sånt, över hennes egna instabilitet. Att hitta en syndabock för att inte vilja ta tag i sina problem själv är fel. Det ger kanske en bra och kortvarig lösning men i längden skadar det de som F har omkring sig.
 Att hon inte analyserar den situation hon är i och börjar öppna ögonen för att se att han älskar henne och kan förlåta henne om hon bara ser till att ta tag i sig själv och ordna upp sitt liv. Han har försökt med alla medel att hjälpa henne, fixat jobb, erbjudit henne mat och rum och verkligen visat att han har funnits där. men F tackade nej till allt även om hon fick det serverat på ett silverfat.
Jag förstår honom att han inte orkar mer när han blir sårad varje gång han försöker hjälpa till. Jag förstår verkligen inte varför hon inte tar tag i sig själv, reder ut alla problem och hittar tillbaka på rätt spår igen. F skulle vinna så mycket på att göra det.
Jag älskade som sagt denna personen väldigt högt men gör inte det längre. Hon har sårat många inklusive mig väldigt djupt. Det är inte omöjligt att förlåta F om hon verkligen skulle be om ursäkt för sitt beteende och allt hon gjort mot mina närmaste. Men då måste hon verkligen mena det. Då måste hon förstå vad hon gjort för fel. Tyvärr så tror jag inte att detta kommer ske. kanske om många år men inte nu, inte på länge....

// sara

Hope and glory

Haft en lugn och behövlig dag. Ibland behöver man ta det lite lugnt och hinna ikapp sig lite om man säger så. Även om man är med andra och tar det lugnt är det skillnad till att vara själv, man hinner reflektera lite mer och tänka på vad man vill och hur man vill ha det. och det har jag minsann. Bara positiva saker vill jag säga. saker jag vill händer snart men som jag inte kan styra över. så det gäller bara att hoppas att turen är med mig lite till.
Tog en fika med jennie idag. en välbehövlig sådan. Det var ett tag sen vi träffades och hade en del att prata om. Det är härligt att hon har ett jobb, det får henne att må bättre. att få ha något att pyssla med. sen hoppas jag att hon blir piggare och får lite mer ork. det har vart mycket för min vän nu och nu tycker jag att det räcker :)
Var förbi H på jobbet hans med. trevligt att se vart han jobbar och alla dessa datorer. my god. haha. det var en syn det. hans jobb verkar ändå väldigt roligt tycker jag. få prata i telefon hela dagarna och när de är lugnt hinna kolla på en film eller kolla på tv. me like :)

Lyssna på denna låten. Orginalet tycker jag inte om men när man lyssnar på den akustiska versionen så blir den bra. den blir väldigt annorlunda och funkar verkligen att lyssna på.



// sara

tre härliga dagar tillända

Sitter hemma i H:s lägenhet just nu och tänker. Han jobbar kväll och jag sitter och väntar på att han ska sluta. ca en timme kvar.
haft helt underbara dagar med honom, ända sen i onsdags. Han kom och hämtade mig hos jennie som precis fixat mitt hår. Nu är man inte en blondin längre, och jag älskar det. Trivs i mörkt hår. Så vi åkte hem till honom, köpte med oss en pizza och öppnade upp en flaska vin. alltid lika mysigt. vi kom in på ett ämne där vi pratade om våra släkter och familjer. stora delar av min släkt är inte riktigt normal om man säger så och det är skönt att veta vart han står och vad han tycker om dem. Så för mig var det samtalet väldigt skönt.
Sen i torsdags åkte vi iväg till åbäket och tog ut honom på en promenad. Sen åkte vi ut till hans pappa och tog en snabbfika i solen. Vilken härlig stuga de har, nära till en sjö, lagom stort, precis som en stuga ska vara och de har massa kottar som springer runt på trädgården. Vi åkte iväg och köpte lite mat för att grilla och satt där en stor del av kvällen. Råkade skjuta lite majs på H vilket inte var menningen, han satt lite i vägen bara. ;) Skulle ta bort en majsbit mellan tänderna med en tandpetare och den biten flög iväg och landade strax ovanför hans öga. hahaha vad jag brast ut i skratt. Den reaktionen man fick se.. haha ohh my god. Hahaha
Idag har det bara blivit en lugn dag. H kom på att han skulle jobba och fick åka iväg till det. så jag, Sol och Danne beställde upp pizza och satt och åt det här. Mysigt och trevligt. Dom är härliga dom där två :)
så resterande kväll har jag bara gått och småplockat här hemma hos honom och väntar nu på att han ska komma hem. så om ca en timme borde han vara här. tycker jag iaf :) längtar ju redan efter honom

// sara

Anatominplugg

Sitter och pluggar inför omtentan imon. Har precis lärt mig respirationsystemet och ska snart ge mig på nervsystemet. Det ända som vart höjdpunkten idag är två saker, en rolig nyhet och en fika på johans med håkan och hans vänner. väldigt trevliga människor, kände bara att hjärnan var på annat håll idag. bland böckerna och alla kroppens delar. även om chanserna är väldigt väldigt små att jag skulle klara denna tenta så vill jag ju ändå göra mitt bästa och försöka.
Så jag fick väldigt dåligt samvete när jag var tvungen att gå hem för att plugga när de skulle iväg på annat :(
hade varit kul att lära känna dem mer. men det kommer ju flera gånger. längtar tills imon efter tentan, då får jag träffa hååkan och även tills på onsdag då en liten makeover kommer ske. ska bli grymt kul.
Det är så jobbigt att vara ifrån honom, saknar ju han grymt mycket. <3
nu blir det nervbanorna...

// sara

lite bilder från kungshamn - 09



// sara

Lite bilder från stugan - 09


En härlig helg det där. Jag och gucci hade look a like tävling (vi lyckades bra)
jennie lekte batman,
håkan trivdes bra på filten i solen
Härliga promenader
svampjakt
och allmänt trevligt med härligt folk

// sara

vilken färg?





Ska jag behålla det ljusa eller ska jag färga det mörk chockladbrunt?

// sara

Traine plats

Känner att man har tappat stinget lite på att blogga. Finns så mycket annat som man vill göra och folk man vill träffa att man får prioritera lite. Har min sista vecka på jobbet nästa vecka. kommer sakna det. har trivts väldigt bra men har även pratat lite och jag är ju garanterad en traine plats om jag vill. och jag har ju tackat ja självklart för arbetsmarknaden ser ju ut som den gör och sen så trivs jag bra i kommunen. det är en plats där du har mycket frihet och där du måste kunna mycket och får fatta egna beslut. tror det är en bra plats att börja på om man vill bli säker i sin roll. Har en termin kvar nu sen är man färdig, sen är man förhoppningsvis sjuksköterska. ser fram emot att jobba även om det är ganska glidigt i skolan så sett.
Hade en jättehärlig dag igår med H och Sol. anledningen till att jag skriver H är för att det går mycket snabbare än Håkan.
Vi hämtade mat på alcamo och åkte hem tll sol och åt, kom in på en disskusion med gamla ruiner och så och sol och jag var säkra på att Brahehus låg innan gränna medans H sa efter gränna. den som hade fel skulle fixa mat till kvällen till den andra. Kan ju säga så mycket som att H fick en god kvällsmat, sen kan ni nog räkna ut resten själv....
En snabb tripp till IKEA för att sen åka till claras och för att köpa morotskaka och denna njöt vi av  parken (mjölkafållan). Min gaffel flög iväg och sen lät det som ett skott och en fågeljäkel sket rätt ner på bordet och det skvätte överallt. Sol klarade sig och H var det mest synd om. riktigt trevligt var det. sen blev det ben lugn kväll hemma hos H med kex och ost, frukt och cider.
och att få somna jämte honom är nog bland de bästa som finns :)

// sara

Cause baby there aint no mountain high enough

Var i kungshamn i helgen med min underbara och med två härliga människor, Jonatan och Emma. Vädret har varit bra och det är varit en riktigt lugn och avslappnad helg. Vart så skönt att komma bort och bara tagit det lugnt utan någon press och med ritkigt trevligt sällskap.
Vi lånade håkans pappas lägenhet, det var inte långt till något, gångavstånd till havet och mysiga klippor att sitta och njuta på. Så när vi kom dit i fredags så installerade vi oss och gick ner och beställde pizza. Sen satt vi och spelade spel, drack och bara pratade om det mesta. Jag och Emma mådde väl inte så bra sen och även Håkan hade ritkigt jäkla ont i foten. Han fick knappt någon sömn alls den natten. Riktigt jobbigt att se honom ha så ont att han satt och skakade :(
Så medans Håkan knappa ikapp med sömnen på lördagmorgonen var vi ute på en promenad vi resterande och njöt av vädret. visst blåste det kallt men det var så frisk luft att man mår väldigt bra av att vara därute.
Sen gick/hoppade vi alla till en park och tog oss en liten piknik innan jag och H skulle iväg och träffa hans pappa och hans sambo. De var trevliga och resturangen var jättemysig tyckte jag, god mat med :)
Sen åkte vi tillbaka till lägenheten och joinade Emma och Jonatan på lite dryck och spel.  Hon hade ett parspel som var ritkigt kul att köra. Tyckte jag och Håkan lyckades riktigt bra i det även om vi inte vann. Man lär ju känna varandra lite bättre på det med. Det blev sent innan alla hade krypit ner till sig.
H och jag var vakna lite längre till och pratade och mitt i allt säger han till mig (kan tyvärr inte komma ihåg exakta ord men på ett ungefär) att det är något han vill säga till mig om jag vill och när jag frågar vad det är så säger han:
- Sara, jag älskar dig
Ni anar inte hur härligt det kändes när han berättade det, det kändes som om tiden bara stannade och det var endast han och jag som existerade. Det kanske låter som en klyscha när man säger att tiden stannade men de var så det kändes.  Jag blev så glad och jag är så mår så bra  med honom. jag är fortfarande glad över det, Ler så fort jag tänker på människan. Men just att höra honom säga dom orden och att han sen får veta att det är besvarat, det känns så bra.  Han gör mig så glad och så lycklig! Jag har fortfarande inte riktigt fattat att det är på riktigt, många gånger känns det som om allt är som en dröm. Men jag kan verkligen inte önska mig någon annan. Han är bara helt underbar!
jag bara längtar efter att få träffa honom snart igen!

// sara

Besök på sjukan igen

Trivs verkligen på det stället jag är på och jobbar nu. Det är en helt annan atmosfär, de litar på mig och låter mig få ta saker som jag inte fick ta på det andra stället. Jag jobbar mer fritt och det är verkligen sammarbete här, ingen jäkla hierarki utan här jobbar alla som en enhet. så skönt.
Var hos läkaten förra veckan, min hanled och min fot har strulat ganska bra. Men för en gångs skull så var han trevlig, eller ja så trevlig han någonsin varit. Det är inte som en "normal" trevlig människa men bra för att vara den läkaren. Men allt slutar med en spruta i handleden (den viktigaste) och en hel del medicinändringar och medicinhöjningar. så nu är det tillbaka på ruta ett igen med prover, återbesök och problem. Jag som hade hoppats på att det skulle vara lugnt nu men tydligen så är inte medicinerna rättinställda. sen var de en hel del snack om att återinsätta kortison i tablettform, han anser att det är en mycket bra ide men jag vägrar. Mår inte alls bra av dom så varför skulle jag äta dem?
Foten är ju bra nu men handleden är fortfarande lite sådär. men jag antar väl att det blir bättre snart. Har en ömmande kula just där han sprutade men de är också något jag luskat fram att det är inte ovanligt. Bra att man blir infomerad, tummen upp för det :(
Nu kommer jag nog inte göra det vad jag vet för det finns mycket som håller mig kvar här men annars hade jag lätt kunnat flytta till någon annan stad bara för sjukvårdens skull, För här är den generellt kass!

// sara