Sara Claesson -

work, work, work aaahhhhaaa

det har gått nästan en och en halv vecka nu på det nya jobbet och jag måste säga att det känns riktigt bra. det är väldigt snurrigt med allt än och kollegorna skrattar väldigt mycket åt mig när jag snurrar till det men de är bra. det känns konstigt att ha så mycket ansvar nu eller rättare sagt jag har allt ansvar. självklart stöttar de andra mig och jag får fråga hur mycket som helst men det känns ändå sjukt att ha den makten som man har. man tror inte att en sjuksköterska på ett äldreboende gör så mycket och vissa stunder gör vi inte det men det är alltid en massa bollar i luften, beslut som vi tar och ändringar som vi står för. jag är fortfarande nervös när jag är där, livrädd för att det ska bli fel någonstans. men det tar nog en tid innan man kommer in i sin proffession och lär känna alla patienter. men spännande är det och trivs det gör jag :)

// sara

En fråga för mycket kan bli så fel

Man pratar först och tänker sen, det är la så det brukar vara va? Jag är specialist på att säga dumma saker utan att tänka på det. Oftast brukar folk skratta åt det men ibland kan de bli irriterade. Jag kan säga såna saker som låter jättegulligt i huvudet, men som för det första blir helt fel när jag säger det och sen efter det så tjatar jag om det. Kanske inte så konstigt att det väcker lite irritation eller ja kanske mycket. Frågor som:

- Är du arg på mig?

Det låter ju jättegulligt i huvudet när man tänker på det och kanske första andra gången, men det har väl blivit lite flera.... många flera gånger. Det har väl gått upp för mig att det inte är så förbannat gulligt som de låter i mitt huvud (ja jag har en släng av röster i huvudet) utan det är mer irriterande och jag kanske borde lägga de där frågorna på hyllan och försöka glömma dem. Förlåt älskling. Jag har en toppen pojkvän så jag behöver inte oroa mig för jag lär nog märka om han är arg på mig då det väl händer. Så nu ska jag lägga alla såna dumheter på hyllan och tagga inför ytterliggare en jobbdag imon.

// sara

But my dreams they aren't as empty, As my conscience seems to beJag tycker om denna versionen av Behind blue eyes med The who.

// sara

Fullt upp i helgen och imon kommer man äntligen in i arbetslivet

Helgen har vart bra vill jag säga, det ska ju kännas att man lever.
I fredags blev de mys med jennie på olearys, där vi även träffade på räka och frida. väldigt trevligt vill jag säga.
i lördags åkte jag och pojken ut till mina föräldrar och skottade snö. det var så sjukt mycket av det, tog väl tre timmar att skotta det vi skulle och då var vi fyra stycken. vi var tvugna att skotta iväg snön från huset för när de väl smälter så fanns risken att vattnet skulle åka ner i grunden. sen på kvällen gick vi till jonatan och emma och kollade på melodifestivalen, drack lite vin/öl och vinter OS. väldigt trevligt vill jag säga :)
Idag så blev det ett trevligt uppvaknande jämte honom och mys med katterna på morgonkvisten. Älsklingen lagade lasange och det blev lite serier och mys i soffan innan vi åkte iväg till bion. vi såg på Wolfman med Benicio Del Toro. en bra film som jag skulle rekomendera till nästan vem som helst men inte de lättskrämda. Benicio aka Lawrence Talbot återvänder till sitt barndomshem och familj som han inte träffat på väldigt länge. tragedier inom familjen har satt sina spår och efter en händelserik natt hos zigenarna börjar hemska saker hända och hans liv blir inte detsamma.... spännande
Imorgon börjar jag på mitt nya jobb. vi ska ha lite information och så vid juneporten och sen börjar man äntligen. Har längtat efter detta, det är så jäla tråkigt att gå hemma även om man fått sina dagar att flyta på.

// sara

The big question

Ibland så undrar jag varför vissa saker händer eller varför personer beter sig som de gör. Kan faktorer omkring händelsen eller personen påverka den så mycket att den får en viss utgång. kan människor i ens omgivning påverka varandra så mycket att de påverkar det val som någon ska ta omedvetet. kan människorna som påverkas så mycket anses svaga då. jag har bara funderat väldigt mycket på detta, om människor kan vara så lättpåverkade och varför i så fall. men om man nu gör detta, och man kanske till och med är medveten om det, uttnyttjar man de så pass mycket för att få sin vilja igenom eller är man så pass snäll att man tänker på att inte göra det. men om man uttnyttjar denna "förmåga" kan det sabba något annat i människans liv. jag vet inte hur det är med er men när jag var mindre så uttnyttjade jag denna förmåga medvetet ganska mycket. nu får man det att låta väldigt negativt men i vissa fall då var det de. nu för tiden skulle jag inte kunna det, inte medvetet iaf. Det är ju svårt att veta när man gör de omedvetet faktiskt. vem skulle vilja sabba för någon annan. jag har för tillfället mycket fritid så de är väl därför man tänker så mycket som man gör, både på gott och ont.


// sara

AntichristJag såg denna filmen ikväll men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Ena stunden tycker jag att den är väldigt bra och bra gjord, andra stunden tänker jag hur dum jag är som kan tycka en sån här film är bra. Jag är lite klyven mellan dessa men jag lär nog komma underfund med det när jag fått sova på saken.
Men filmen är riktigt sjuk, det är väl det minsta man kan säga och en tanke som dök upp hela tiden var att den som skrivit detta manus måste vara sinnesrubbad i någon grad. Men som sagt, den är sjuk men skulle någon fråga om den personen skulle se denna filmen så skulle jag säga ja. Det känns som ett måste att se den.

// sara

Today no food dietså sjukt, men så roligt!

// sara

Spindlar, dessa jävla äckliga djur

En arbetskamrat och jag kom in på thailand och pratade om allt kring detta. Plötsligt säger hon att hennes dotter var där nere och det fanns massa spindlar och småkryp överallt. I täckerna, i handfatet och överallt. De hade vaknat upp på morgonen och en spindel kröp runt på golvet.
Den stora spindelfobi som jag har började leta på internet. Jag kollade inte på bilderna men läste all text. Jag är skrämd, hjärtat kommer ha ett helvete med mig de första dagarna där. Jag kommer vända upp och ner på allt och jag kommer skaka varenda sak så att de inte finns några där. Tror jag kommer få gottgöra honom med en massa öl och paraflaxdrinkar!

// sara

Pusher, Antichrist osv
Beställde hem lite filmer så jag kan sysselsätta mig tills jag börjar jobba. Hoppas de dimper ner i brevlådan snart!

// sara

För er som väntar eller planerar att skaffa barn, tänk på detta:// sara

Lederna bråkar igen

Lederna har krånglat en hel del det senaste. Vilket är sjukt tråkigt.
är trött på detta nu, önskar att man kunde bli frisk från skiten fast de
kommer jag aldrig bli tyvärr. i söndags försökte hjärtat få mig att må
lite bättre och visade mig övningar jag skulle göra, så kallade
tjockisövningar ;) hahahaha det såg mer ut som han höll på att bajsa
på sig, men han är så söt så!

// sara