Sara Claesson -

Avslag på anmälan?!

För ett tag sen anmäldes en läkare för att inte fullföjt vården av en patient utan endast gett patienten halva vården. Efter ett tag sen så spreds sig dottersvulster och den cancern som skulle kunnatr opererats bort hade nu metastaserat (spridit sig). Patienten och anhöriga var inte sena med att anmäla läkaren som gjort detta felet. de visade sig att detta inte var första gången läkaren inte fullföljt behandlingar till patienterna.
idag fick patienten och anhöriga veta att det blivit avslag på anmälan och ansvarsnämden kommer inte att gå vidare med detta. alltså kommer läkaren undan utan ens en varning.

jag är väl informerad om att läkarna kommer undan med det mesta och det är tack vare att i dessa nämnder sitter de oftast läkare och de håller varandra om ryggen. sen är de säkert inte allt, utan det är ju mer som påverkar. men jag tror det har en betydande del. det är svårt att få igenom en anmälan eller att de ens får en varning, men man tycker att när en läkare gjort misstaget flera gånger så borde de kolla upp det. för har de något bakom hjärnbalken så borde de ringa en klocka när samma läkare fått flera anmälningar under sin verksamma tid. att man vill skydda sina kollegor är okej men det borde finnas tillräckligt mycket vett och kurage i varje människa att säga ifrån när de märker att något inte stämmer. Hur mycket felbehandlingar eller uteblivna behandlingar ska det krävas för att sjukvården och kollegor ska öppna ögonen och se istället för att gå runt med sina skygglappar?! jag blir både upprörd, förbannad, ledsen och får avsmak för allt som har med detta sjukhus och läkare att göra!

// sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar: