Sara Claesson -

sommarläsning

Har kollat runt lite på nätet efter lite sommarläsning och tror de slutar med dessa böcker. alla är väldigt starka och handlar om ämnen man kanske inte tar upp i allmäna samtal och vissa kan till viss del vara tabubelagda bland folk. men jag facineras över att vad folk än är med om så blir de starkare. de kömpar för en god sak och de vill visa vad som egentligen försiggår. rekomenderar dessa:



Sommaren 1996 när Michael Greenbergs dotter Sally var 15 år blev hon från en dag till en annan manisk. Plötsligt var hans dotter som en främling för honom. Här berättar han insiktsfullt och smärtsamt om sommaren då hans älskade dotter Sally drabbades av en svår psykisk sjukdom.



Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?



När Khady Koïta var 7 år renades hon. Hon fördes till en hydda och hölls nedtryckt mot en bastmatta medan en kvinna stympade hennes kön med ett rakblad. Vid fjorton års ålder blev honbortgift med en betydligt äldre släkting och flyttade från tryggheten i Senegal till ett okänt Paris.
I Frankrike väntade ett helvete. Hon tvingades leva instängd i en liten lägenhet, stå ut med täta och svåra graviditeter, fysisk och psykisk misshandel och ständiga våldtäkter. Hon var en fånge i sitt eget liv.
Till slut använde Khady sig av den starkalivsvilja och överlevnadsinstinkt hon fötts med och slog sig fri. Efter en lång strid fick hon äktenskapet upplöst och vann över de traditioner som så starkt präglat hennes liv.




Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.
Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon undkom sin mors dödsbringande galenskap och byggde upp en ny identitet som en levande, frisk ung kvinna.


Constance var van vid att bli misshandlad, både psykiskt och fysiskt, av sin egen mor, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren avsaknaden av kärlek som gjorde mest ont.
Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie.
Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade
alla odds, och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare. Fruktansvärd, brutalt ärlig och ändå upplyftande; ÄCKLIG är Constance Briscoes historia.

// sara

Kommentarer
Postat av: Anonym

oj vilka hemska böcker, men jag tror verkligen att de är bra. har du köpt alla eller ska du låna dem på bibblan? jag funderar på att beställa några av dem...

Postat av: Anonym

vad snällt att jag får låna dom!!! är sugen på att läsa den där mamma sa att jag var juk, verkar riktigt bra! gaddningtime idag, yey...

2009-05-17 @ 10:38:25
URL: http://loadedgun.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej babe... jag har skrivit lite om lägenheten och lagt upp bilder. kika gärna och säg vad du tycker.

2009-05-20 @ 11:38:27
URL: http://loadedgun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar: